In 2010 ontstond bij toenmalig hoofdtrainer Igor van Gelderen het idee om de 1e selectie van vv Hulshorst iets gezamenlijk te laten organiseren. Dit om hen samen te laten werken en om de saamhorigheid binnen de selectie te vergroten, maar ook om als 1e selectie wat ‘terug te doen’ voor de vereniging.

Het idee van een internationaal jeugdvoetbaltoernooi werd geboren en het initiatief werd omarmd door de selectie. Zo vond in augustus 2011 voor de eerste keer International Tournament U14 Hulshorst plaats. ADO Den Haag werd de eerste winnaar en iedereen was enthousiast. Een signaal om er een vervolg aan te geven en inmiddels wordt het toernooi in 2018 al weer voor de 8e keer georganiseerd.

In de loop der jaren zijn er een aantal dingen veranderd, aangepast en verbeterd, maar qua voetbal is alles nog bij het oude: op een prachtige locatie voetballen jeugdige toptalenten uit binnen- en buitenland tegen elkaar. Het toernooi kenmerkt zich nog altijd door een ontspannen voetbalsfeer met kwalitatief goed voetbal. Gerespecteerde ploegen uit binnen- en buitenland zoals Hamburger SV, Club Brugge, AZ, FC Twente, FC Kopenhagen, PSV, Werder Bremen, Vitesse, KRC Genk, HJK Helsinki, Borussia Dortmund, AA Gent, Crystal Palace en Bayer 04 Leverkusen zijn inmiddels graag geziene gasten in Hulshorst. In 2018 zullen er ook weer enkele clubs debuteren in Hulshorst, waaronder het Russische Zenit St. Petersburg.

Qua organisatie is er een stichting opgericht die de volledige voorbereiding en organisatie van het toernooi op zich neemt. Naast de vele vrijwilligers van vv Hulshorst is de 1e selectie van vv Hulshorst tijdens het toernooiweekend nog altijd nauw bij het evenement betrokken. Met alle vrijwilligers en sponsoren zorgen we er voor dat het toernooi al weer vele jaren op de voetbalkalender en als het de organisatie ligt, zal dit ook nog vele jaren zo zijn.

 

 

 

Informatie

De organisatie van het International Tournament U14 Hulshorst is volledig in handen van de 1ste selectie van vvHulshorst.

Na het oprichten van een eigen stichting hebben wij de selectie onderverdeeld in de verschillende commissies.

Wij zijn te bereiken via: info@vvhulshorsttoptoernooi.nl.

Route

Social Media