Bayer 04 Leverkusen prolongeert titel

De vijfde editie van het International Tournament U14 Hulshorst kreeg in Bayer 04 Leverkusen dezelfde winnaar als vorig jaar. De Duitsers versloegen in de finale KRC Genk uit België na strafschoppen, nadat de wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0.

Het was weer een prachtig evenement in Hulshorst. Sportpark ‘De Eendracht’ lag er met dank aan de vele vrijwilligers weer fantastisch bij en de weersomstandigheden waren prima. Op een enkel buitje na, kon er onder prettige omstandigheden worden gevoetbald. De poulefase leverde zeer interessante duels op, want de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk waren er in de halve finales louter buitenlandse deelnemers te zien: Borussia Dortmund – Bayer 04 Leverkusen en FC Kopenhagen – KRC Genk. De finalist van 2013 en 2014, Sparta Rotterdam, kwam niet verder dan de laatste plaats in de poule en moest uiteindelijk genoegen nemen met een negende plek in de eindrangschikking. Het Regioteam (een verzameling voetballers van acht verschillende clubs uit de regio) deed het verrassend goed in de poulefase met overwinningen op Wolverhampton Wanderers en Sparta Rotterdam en speelde uiteindelijk om de vijfde plaats tegen FC Twente. Deze wedstrijd verloren ze met 2-0 en zo eindigde het Regioteam op een zeer verdienstelijke zesde plaats.

In de halve finales trokken Bayer 04 Leverkusen en KRC Genk na strafschoppen aan het langste eind, nadat de wedstrijden allebei in 1-1 waren geëindigd. In de strijd om de derde plaats won FC Kopenhagen 1-0 van debutant Borussia Dortmund. Zo stonden in de finale de winnaar van 2013 (KRC Genk) en de winnaar van 2014 (Bayer 04 Leverkusen) tegenover elkaar. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en er werd niet gescoord. Strafschoppen moesten dus ook hier de beslissing brengen en Bayer 04 Leverkusen trok hierin uiteindelijk aan het langste eind.  De beslissende strafschop werd gemist door de keeper van KRC Genk, Maarten Vandevoordt. Troostprijs voor de Belgische keeper was dat hij later uitgeroepen zou worden als beste keeper van het toernooi. De Belgen hadden ook de topscoorder van het toernooi in de gelederen in de persoon van Ruben Fransen (vijf treffers). De prijs voor beste speler van het toernooi ging naar een Nederlandse speler. Verdediger en aanvoerder Tijs Velthuis van VA FC Twente mocht de prijs in ontvnagst nemen.

Het toernooi zal in 2016 weer een vervolg krijgen. De zesde editie vindt plaats op 12 en 13 augustus 2016.

Volledige eindrangschikking 2015:

  1. Bayer Leverkusen (Duitsland)
  2. KRC Genk (België)
  3. FC Kopenhagen (Denemarken)
  4. Borussia Dortmund (Duitsland)
  5. FC Twente
  6. Regioteam
  7. AZ
  8. Wolverhampton Wanderers (Engeland)
  9. Sparta Rotterdam
  10. PEC Zwolle

Beste speler: Tijs Velthuis – VA FC Twente
Beste keeper: Maarten Vandevoordt – KRC Genk
Topscoorder: Ruben Fransen – KRC Genk (5 goals)

Klik hier voor het fotoalbum ITU14 Hulshorst 2015 (foto’s door Willemien van Duinen)


door organisatie ITU14 Hulshorst

Fotobijschrift: Bayer 04 Leverkusen opnieuw de sterkste tijdens ITU14 Hulshorst. Foto: Willemien van Duinen.