Duitse talenten van Borussia Dortmund de besten in Hulshorst

De zesde editie van het International Tournament U14 Hulshorst kreeg in Borussia Dortmund wederom een Duitse winnaar. De Duitsers versloegen in de finale het Deense FC Kopenhagen met 1-0.

Het was weer een prachtig evenement in Hulshorst. Sportpark ‘De Eendracht’ was voor de zesde keer het decor voor het internationale jeugdvoetbaltoernooi en met dank aan de vele vrijwilligers lag het sportpark er weer fantastisch bij. Er kon er onder prettige omstandigheden worden gevoetbald, de buien bleven ondanks af en toe wat dreiging gelukkig uit. De poulefase leverde zeer interessante duels op, want de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk stonden in de halve finales twee wedstrijden tussen buitenlandse en Nederlandse ploegen op het programma: Vitesse – Borussia Dortmund en Sparta Rotterdam – FC Kopenhagen. De winnaar van 2014 en 2015, Bayer Leverkusen uit Duitsland, kwam niet verder dan de vijfde en laatste plaats in de poule en moest uiteindelijk genoegen nemen met de tiende plek in de eindrangschikking. Het Regioteam (een verzameling voetballers van acht verschillende clubs uit de regio) wist de Duitsers in de wedstrijd om de negende plaats te verslaan na strafschoppen, nadat de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Een teleurstellend resultaat voor Bayer Leverkusen, maar natuurlijk een prachtig resultaat voor de regionale talenten.

In de halve finales trokken de buitenlandse ploegen FC Kopenhagen en Borussia Dortmund allebei met 1-0 aan het langste eind. In de strijd om de derde plaats won Sparta Rotterdam vervolgens met 1-0 van Vitesse. De finale was spannend tot het einde doordat keeper Nicklas Nilsson de Denen lang op de been hield door onder andere een strafschop te keren. Hij werd na afloop dan ook gekozen tot beste keeper van het toernooi. Uiteindelijk zegevierde Borussia Dortmund met 1-0, waardoor zij zich winnaar van het International Tournament U14 2016 mochten noemen. Naast de beste keeper hadden de Denen van FC Kopenhagen ook de beste speler van het toernooi in huis met de technisch begaafde, aanvallende middenvelder William Bøving. De topscoorder van het toernooi (vijf treffers) kwam uit Nederland: Finn Stam van AZ.

Het toernooi zal in 2017 weer een vervolg krijgen. De zevende editie vindt plaats op 11 en 12 augustus 2017.

Volledige eindrangschikking 2016:

  1.  Borussia Dortmund
  2.  FC Kopenhagen
  3.  Sparta Rotterdam
  4.  Vitesse
  5.  KRC Genk
  6.  AZ
  7.  FA Szczecin
  8.  Laranja Mecanica
  9.  Regioteam
  10.  Bayer Leverkusen

Topscoorder: Finn Stam – AZ (5 goals)

Beste speler: William Bøving – FC Kopenhagen

Beste keeper: Nicklas Nilsson – FC Kopenhagen


door organisatie ITU14 Hulshorst

Fotobijschrift: Borussia Dortmund winnaar ITU14 Hulshorst 2016. Foto: Willemien van Duinen.