FC Twente O14 completeert deelnemersveld ITU14 Hulshorst 2018

De laatste deelnemer die we presenteren is FC Twente O14. Na eerdere deelnames in 2012 en 2015 komen de Tukkers voor de derde keer naar het International Tournament U14 Hulshorst.

Daar waar het 1e elftal van FC Twente een rampzalig seizoen kende en degradeerde, zo goed ging het met FC Twente Onder 14. Ze werden kampioen en komen komend seizoen uit op het hoogste niveau.
De jeugdopleiding van FC Twente staat al vele jaren hoog aangeschreven. Vele talenten braken door. Denk aan namen als Jan Vennegoor of Hesselink, Arnold Bruggink en Niels Oude Kamphuis. Gezien de financiële malaise zal nog nadrukkelijker ingezet moeten gaan worden op de eigen jeugd.

Bij het debuut in Hulshorst in 2012 kwamen de jeugdige spelers uit Enschede niet verdere dan de laatste plaats. In 2015 ging het hen een stuk beter af en legden ze beslag op de 5e plek. Tevens hadden ze de ‘Speler van het Toernooi’ in de gelederen in de persoon van Tijs Velthuis

Met de deelname van FC Twente is het deelnemersveld dus compleet en bestaat uit:

Crystal Palace FC (Engeland)
FC Kopenhagen (Denemarken)
Odense BK (Denemarken)
Regioteam
Slavia Praag (Tsjechië)
FC Twente
FC Utrecht
Vitesse
Zenit St. Petersburg (Rusland)
PEC Zwolle

Een erg mooi en gevarieerd deelnemersveld derhalve, waar we als organisatie weer erg blij mee zijn. Veel clubs die al één of meerdere keren hebben meegedaan, maar ook met drie debutanten die we graag kennis laten maken met ons prachtige toernooi. Binnenkort zal er geloot worden voor de poule-indeling en zal deze gepubliceerd worden, evenals het wedstrijdschema.

door organisatie ITU14 Hulshorst