Oudste voetbalclub van België komt naar Hulshorst: Royal Antwerp FC

Uiteraard mag er ook in 2022 geen Belgische deelnemer ontbreken. Nadat we eerder al deelnames hadden van de gerenommeerde clubs Club Brugge, AA Gent, KRC Genk en KV Mechelen mogen we dit jaar de oudste Belgische professionele voetbalclub verwelkomen in Hulshorst: Royal Antwerp FC.

De Belgen zijn momenteel koploper in eigen land en hebben na 4 speeldagen nog geen puntverlies geleden. Ook in Europa presteren ze goed. Ze versloegen FC Drita en Lillestrom Sk en spelen nu in de play-offs voor plaatsing in de Europa Conference League tegen het Turkse Istanbul Basaksehir.

Dit alles met een grote Nederlandse inbreng. Zo was er eerst de veelbesproken komst van Technisch Directeur Marc Overmars en in zijn kielzog volgden o.a. trainer Markt van Bommel en spelers Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp. Ook de Belgische internationals Toby Alderweireld en Radja Nainggolan staan bij Royal Antwerp FC onder contract. Ze willen een serieuze gooi naar de top in België doen en gezien de start van de competitie zijn ze in ieder geval goed op weg. Wij gaan kijken of de jeugd in Hulshorst ook hoge ogen kan gooien!

Vanaf deze plaats heten wij onze zuiderburen alvast van harte welkom en wensen we hen veel succes!

door organisatie ITU14 Hulshorst