Regerend kampioen Crystal Palace ook in 2018 deelnemer ITU14 Hulshorst

Waar het voor Frank de Boer bij Crystal Palace geen succes was, was de eerste deelname van de ‘Eagles’ in Hulshorst wel degelijk een succes. Ze eisten meteen de titel op, door in de finale het Deense FC Kopenhagen te verslaan met 1-0.

Het grootste exponent van jeugdopleiding van Crystal Palace is momenteel Wilfried Zaha. Hij doorliep de volledige jeugdopleiding om vervolgens zijn debuut te maken in het eerste elftal. In 2013 volgde een transfer naar Manchester United. Daar brak hij niet definitief door en in 2015 keerde hij terug bij Crystal Palace. Daar is de aanvaller nu weer een bepalende speler die vele goals en assists verzorgt. Ook de huidige bondscoach van Engeland, Gareth Southgate, doorliep de jeugdopleiding van Crystal Palace en stroomde van hieruit door naar de eerste selectie. Een lange en succesvolle carrière volgde.

Ondanks het vroegtijdige ontslag van Frank de Boer is er ook nog altijd een grote Nederlandse connectie: de spelers Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald maken deel uit van de selectie.

De Engelsen komen in augustus dus terug om hun titel te verdedigen op het ITU14 Hulshorst en wij wensen hen hierbij alvast veel succes.

door organisatie ITU14 Hulshorst