Wolverhampton Wanderers completeert deelnemersveld ITU14 2015

Voor het eerst in het 5-jarig bestaan zal er een deelnemer zijn vanuit Groot-Brittannië. De organisatie is er in geslaagd om de roemruchte Engelse club Wolverhampten Wanderers vast te leggen voor deze jubileumeditie.

Wolverhampton Wanderers heeft een rijke historie en is meervoudig kampioen van Engeland en winnaar van de befaamde FA Cup. In 1972 werd de finale UEFA-cup (voorloper Europa League) gehaald, maar deze werd verloren van Tottenham Hotspur. De ‘Wolves’, zoals hun bijnaam luidt, spelen momenteel in de Championship (het één na hoogste niveau in Engeland), nadat er in 2012 werd gedegradeerd uit de Premier League.

De Wolves staan bekend om hun uitstekende jeugdopleiding. Bekendste exponent is Robbie Keane. De recordinternational van Ierland debuteerde als prof bij de Wolves en speelde later nog bij o.a. Inter Milan, Liverpool en Tottenham Hotspur.  In Nederland staan de Wolves bekend als de club van John de Wolf.

Wij wensen vanaf deze plek de Wolverhampton Wanderers alvast veel succes tijdens het toernooi en kijken uit naar hun komst.