Bayer 04 Leverkusen winnaar ITU14 2014

De 4e editie van het ITU14 heeft een Duitse winnaar opgeleverd. Bayer 04 Leverkusen ging na twee dagen internationaal topvoetbal met de beker naar huis. Een primeur, want nog nooit won een Duits team het ITU14 Hulshorst. De finale kende een terechte winnaar.

Topscoorder Thierno Ballo (Bayer 04 Leverkusen) ontvangt van hoofdsponsor van Pijkeren de prijs van topschutter. Foto Willemien van Duinhoven.

Topscoorder Thierno Ballo (Bayer 04 Leverkusen) ontvangt van hoofdsponsor van Pijkeren de prijs van topschutter.
Foto: Willemien van Duinen.

De Duitsers waren duidelijk de bovenliggende partij. Wederom eiste Thierno Ballo de hoofdrol op. Door zijn doelpunt besliste hij niet alleen de finale, maar werd hij ook gekroond tot topschutter van het toernooi met 7 doelpunten.

Zo verloor Sparta Rotterdam voor de tweede maal op rij de finale van het ITU14 Hulshorst, maar kan het desondanks op een schitterend toernooi terugkijken.

Het feest was compleet voor de Duitsers, want Ayman Azhil werd later ook nog gekroond tot beste speler van het toernooi.

In de strijd om de 3e/4e plaats won PSV met 4-1 van Hamburger SV en pakte hiermee de 3e plaats. Bovendien werd keeper Jurre Schaafsma gekozen tot beste keeper van het toernooi.

Een uitgebreid verslag van het toernooi, alsmede foto’s volgen spoedig.


door organisatie ITU14 Hulshorst

Fotobijschrift: duel uit de finale tusssen Bayer 04 Leverkusen en Sparta Rotterdam. Foto: Willemien van Duinen.