Duitse talenten van Bayer 04 Leverkusen de besten in Hulshorst

De vierde editie van het International Tournament U14 Hulshorst kreeg in Bayer 04 Leverkusen voor het eerst een Duitse winnaar. De Duitsers versloegen in de finale Sparta Rotterdam met 1-0.

Het was weer een prachtig evenement in Hulshorst. Sportpark ‘De Eendracht’ lag er met dank aan de vele vrijwilligers weer fantastisch bij en de weersomstandigheden waren prima. Op een enkel buitje na, kon er onder prettige omstandigheden worden gevoetbald.

De poulefase leverde zeer interessante duels op, want de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk stonden in de halve finales twee wedstrijden tussen Duitse en Nederlandse ploegen op het programma: PSV – Bayer 04 Leverkusen en Sparta Rotterdam – Hamburger SV.

De winnaar van 2013, KRC Genk uit België, kwam niet verder dan de vierde plaats in de poule en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plek in de eindrangschikking. Het Regioteam (een verzameling voetballers van acht verschillende clubs uit de regio) bleef puntloos in de poulefase en speelde uiteindelijk om de negende plaats tegen Vitesse. Deze wedstrijd wonnen ze verdienstelijk met 1-0 en zo eindigde Vitesse als laatste.

IMG_7755

PSV-er Mohamed – Amine Ihattaran scoort de 0-2 tegen Hamburger SV in de strijd om de 3e/4e plaats. Foto: Willemien van Duinen.

In de halve finales trokken Bayer 04 Leverkusen (2-0) en Sparta Rotterdam (na strafschoppen) aan het langste eind. In de strijd om de derde plaats won PSV eenvoudig met 4-1 van Hamburger SV.

De finale was spannender met uiteindelijk een 1-0 eindstand voor Bayer 04 Leverkusen. Sparta Rotterdam verloor zo net als vorig jaar de finale. Het doelpunt dat Bayer 04 Leverkusen de toernooizege opleverde werd gescoord door Thierno Ballo. Zoals zo vaak was hij het eindstation van een aanval bij Bayer 04 Leverkusen en hij liet zich dan ook kronen tot topscoorder van het toernooi (zeven treffers).

IMG_0414

Bayer 04 Leverkusen met de “Cup”.

De Duitsers hadden ook de beste speler van het toernooi in huis met de technisch begaafde, aanvallende middenvelder Ayman Azhil. De beste keeper van het toernooi kwam uit Nederland: Jurre Schaafsma van PSV.

Het toernooi zal in 2015 weer een vervolg krijgen. Dan wordt het eerste jubileum gevierd! De vijfde editie vindt plaats op 14 en 15 augustus 2015.