Hamstra en Uneken vol lof over jeugdtoernooi VV Hulshorst

Lees hieronder het positieve artikel  over het ITU14 Hulshorst 2014. Het artikel is afkomstig van de redactie van de Stentor en gepubliceerd op de website op 17 augustus 2014.

 

Wedstrijdbeeld AZ-AA Gent van 15 augustus (1-0). Foto: Wilemien van Duinen.

Wedstrijdbeeld AZ-AA Gent van 15 augustus
(1-0). Foto: Wilemien van Duinen.

HULSHORST – Tijdens het internationale jeugdtoernooi bij VV Hulshorst spraken enkele oud-bekenden vol lof over het toernooi.

Gerry Hamstra was als trainer van Sportclub Genemuiden in een grijs verleden nog eens op trainingskamp in Hulshorst. Peter Uneken kent als oud-speler van VVOG de club ook nog goed. Ze waren dit weekeinde met Vitesse en PSV te gast op het internationale voetbaltoernooi van de derdeklasser.

Zowel Hamstra als Uneken is vol lof over het toernooi op sportpark De Eendracht in Hulshorst. “Ik was hier vorig jaar ook. Het is een geweldig toernooi, met een goed deelnemersveld. Het is ook in kwaliteit omhoog gegaan. De organisatie is echt fantastisch, je ziet dat de dynamiek er vanaf straalt. Dat is belangrijk. Je kan wel een goed deelnemersveld hebben en mooie velden, maar het gaat ook om het enthousiasme van de mensen”, geeft Gerry Hamstra aan.

Hamstra is hoofd opleidingen bij Vitesse. Hij is dit weekeinde naar Hulshorst gekomen om Michael Jansen, de trainer van het onder 14-elftal, te assisteren. Het onder 14-elftal van de Arnhemmers is net begonnen aan het nieuwe seizoen. “Het is mooi dat je hier andere culturen treft. HSV bijvoorbeeld. Dat is toch fysieker en die leggen het accent toch meer op het winnen, dan om mooi te voetballen. Wij zijn veel met techniek en tactiek bezig, in andere landen gaat het veel om mentaliteit en fysiek.”

Dat onderschrijft Peter Uneken. De ex-prof is voor het eerste jaar in Hulshorst, als trainer van PSV onder 14. PSV wordt uiteindelijk derde in Hulshorst. Ze wonnen de troostfinale van HSV. De organisatie bracht het aantal deelnemende ploegen terug van twaalf naar tien. Dat kwam de kwaliteit ten goede. Bayer Leverkusen en AA Gent waren de nieuwe deelnemers. De Duitsers debuteerden met toernooiwinst, door in de finale Sparta te verslaan. De Belgen kenden een ongelukkig debuut. Maxim Demeyere brak zijn been. “Het was een ongelukkige botsing. Dit overschaduwt het toernooi, dat is makkelijk zat. Verder hebben we heel leuk voetbal gezien”, aldus Gerrit Bruinewoud van de organisatie.


door redactie De Stentor

Fotobijschrift: Spartaan Jason Meerstadt kopt de 2-1 tegen de touwen in de halve finale tegen Hamburger SV. Foto: Willemien van Duinen.